Sjukling

Vilken lördagskväll och natt det blev. E fick det jättejobbigt med sin astma, så där så att vi stod och vägde ifall vi skulle åka till akuten eller inte. Hon hostade och kräktes, och inte lite heller. Till slut var det så att jag befarade att hon hade åkt på magsjuka med tanke på hur mycket hon spydde, och i sömnen också. Men så somnade vi tillsammans runt klockan tre och sov från och till. Imorse kom H in och väckte mig så att vi kunde byta och han låg hos henne istället. Så somnade jag om och vaknade 20 i 11. Idag är verkligen en dag då vi med gott samvete kan ligga i soffan och bara göra ingenting. 
 
Första gången Elsa fick det svårt att andas då hon var förkyld, var hon tio månader gammal. Då gjordes alla tester innan de gissade att det var just förkylningsastma. Dock sätter de inte den diagnosen förrän ungefär tredje gången man är där med samma problem. Vi blev inte inlagda de första gångerna, utan det var väl runt tredje gången vi var där. Efter detta har vi fått ökad medicinlista och gjort ett så kallat svettest för att utesluta cystisk fibros, och hjärt- och lungröntgen för att utesluta eventuella sjukdomar. Allergitester och allting har visat negativt, det är alltså ”bara” förkylningsastma, men nog jobbigt ändå.
 
Men hon är tapper, vår lilla tjej, hon säger ”ojoj” då hon kräks och skrattar då vi pratar om det. ♥
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *