Lördagspyssel

Idag kom jag på att det hade varit mysigt att pyssla lite med Pellan. Sagt och gjort, jag plockade fram lite material och så satte vi igång. Dock hade lillan inte så mycket tålamod idag, men jag fick göra klart istället :)
Dagens mål var att göra ett kalejdoskop.
 
Detta behövs: Aluminiumfolie, toarulle, plast (jag tog plast från en servettförpackning, tejp, lim, kritor, färgat papper, paljetter och en bit kartong.
 
Jag började med att klippa ut bit kartong som ska vara så stor så att den går att vika till en triangel samt passa inuti toarullen. Sedan klädde jag den med aluminiumfolie.
 
Sedan klippte jag en cirkel ur plasten och tejpade fast i ena änden utav rullen. Efter det fyllde vi rullen med några paljetter, kom ihåg att dessa inte får vara alltför stora eftersom att de då lätt fastnar. Inte heller för många. Efter detta så klippte jag en cirkel ur det färgade pappret som jag gjorde ett hål i mitten i.
Så tejpade jag fast den cirkeln i andra sidan utav rullen. Det sista momentet är att klippa en rektangel så pass stor så att den går att rulla runt rullen. Jag limmade under hela vägen jag rullade, men fick ändå tejpa skarven eftersom att pappret var ganska så hårt.
 
Så fick Pellan sig ett kalejdoskop. Hon förstår inte riktigt vad hon ska ha det till, men är lika glad för det :)
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *