Pedagogiskt

Pellan är väldigt intresserad utav bokstäver och att räkna. Hon känner igen en del bokstäver och kan räkna till 20 på svenska och till tio på engelska. På förskolan är de väldigt duktiga med att ta vara på hennes intresse kring just dessa ämnen. Men här hemma måste jag erkänna att vi är mindre duktiga. Såklart vi uppmuntrar det, men bara på hennes initiativ. Allt handlar nog om tid, vill jag tro. Men nu surfade jag in på ToysRus.se och kikade igenom vad de har för spel. Det finns hur många som helst, och tyvärr är de flesta spelen som innehåller just bokstäver och siffror, ”gjorda” för äldre barn. Dock är jag av den uppfattningen att man kan ändra på spelets regler för att det även ska passa det mindre barnet.

Fotor0416105738

 

Här är de flesta spelen för barn från 4 år och uppåt, men jag tror att även min Pella skulle kunna ta sig an dessa.

En smidig sak på ToysRus.se är att man kan skapa sig en önskelista som sedan går att dela per email, facebook eller twitter. Bra för dagens tekniska föräldrar ;) Det blir nog en grej att använda sig utav då det blir födelsedag och jul. En annan bra sak är att de inte bara har leksaker, utan även möbler, lampor, textilier och förvaringar till barnrummet. Vi som bor så litet kan ju inte bara önska oss ”roliga” saker, utan måste även tänka lite praktiskt. Men nu är det i första hand mer pedagogiska spel jag är ute efter, jag känner att vi måste ta vara på Pellans intressen, och visst blir det roligare med spel? :)

 

2 reaktioner på “Pedagogiskt

 1. Har också en tjej här hemma som älskar bokstäver, kunde tidigt skriva sitt namn och även bokstavera det. Tyvärr tycker jag inte att hennes förskola gör så mycket för att hjälpa henne att utveckla sig ännu mer. Men som tur är så är vi ju lärare båda två ;)
  Ett tips är såna magnetbokstäver, Hailey skriver ofta med dem. Vi ska ljuda och hon letar fram rätt bokstav. Köp dock fler förpackningar då många bokstäver används många ggr. Något annat som Hailey gillar är att skriva på min gamla dator. Där har hon till skillnad mot magneterna möjlighet att lära sig både stora och små bokstäver.

  Har förresten spelet fem myror. Finns många olika nivåer vilket jag gillar och tror absolut att man kan göra om det om det skulle behövas till den nivå som barnet klarar av.

  J cad

 2. Oj vad långt det blev men brinner lite för det här med bokstäver, läsa och skriva. Framför allt att barnen ska lära sig rätt från början vad gäller stora och små bokstäver.

  Kanske kan skylla på yrkesskada ;)

  Kram på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *