Öland för två

Jag och min man hade privilegiet att få åka iväg på en liten semester själva då vi var nere i Småland. Vi bokade in oss på ett Bed and Breakfast på Öland och åkte iväg tidigt en morgon. Vårt första stopp blev Kalmar, där vi satt vid brofästet och åt vår frukost. Jag som bott i Kalmar ett antal år, kände mig väldigt nostalgisk och satt bara och log då vi åkte igenom staden. Tänk så mycket minnen som finns bevarade där, och så många som också får stanna där ;)

SONY DSCMin snygga man vid Ölandsbron ♥

Vi åkte direkt ner till Ottenby för att titta på fyren och eventuellt se några fåglar. Fyren såg vi, men inte några fåglar. Däremot såg vi några sälar som låg och gottade sig ute på stenarna. Mest luktade det illa, så vi stannade inte så länge :)

SONY DSC

H hade varit på Eketorps Borg då han var liten och han ville hemskt gärna åka tillbaka, så det gjorde vi. Jag tycker det är himla coolt och fascinerande att tänka att det varit liv och leverne där för längesedan. Vi fick spela Hnefatafel och smida berlocker, och H fick prova en rustning :)

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Tiden gick och vi började inse att det nog var dags att checka in där vi skulle bo. Tyvärr har jag inga bilder därifrån eftersom att jag var dum nog att glömma laddaren till kameran, smartskaft!

Stället vi bodde på heter Galleri Blå Porten och ligger på östra Öland. Jag kan verkligen rekommendera er alla att åka dit, både med och utan barn. Det är ett gammalt mejeri som de byggt om, och de har till och med en egen liten restaurang där de serverar mat på kvällen. Tur för oss, eftersom att vi inte hade tänkt så långt till middagen. Iallafall fick vi sitta på deras baksida i kvällssolen, dricka gott vin och äta god mat, samtidigt som vi hade havet framför oss. Det var nästan lite magiskt, men framförallt väldigt speciellt att få sitta där med min man och bara prata och prata – ostört :)

Dagen efter så åkte vi in på några loppisar och avslutade Ölandsturen med ett stopp i Borgholm. Mycket folk och väldigt varmt, så vi var lagom trötta då vi satte oss i bilen och tutade hemåt. Igen, tack till våra barnvakter, det var guld värt att få vara själva ett tag ♥

Framförallt, Tack H för att du gjorde den här resan med mig ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *