Matbloggare för en dag

Igår var jag iväg på ett väldigt trevligt event tillsammans med Spot and Tell och Spisa örter. Vi var ett gäng bloggare som samlades på Way Cup för att få lära oss mer om örter och även få den stora äran att få en avsmakningsmeny gjord utav kocken Paul Svensson.
SONY DSCMaten var helt fantastisk, tänk vad mycket man kan göra med örter till sin hjälp. För mig känns användning av örter mer som en sommargrej då det är lätt att odla själv, men det finns ju så mycket mer än det. Spisas örter är ekologiska och de är inte ute efter att få sina plantor att växa så fort som möjligt, utan de vill ha kraftiga och fina plantor. Fascinerande också hur det går till, från ett skott/frö på ett ”rullband” där de står ända tills de är färdiga för leverans till butiker. Också gillar jag tanken på deras energitänk då de använder LED-lampor för att belysa sina plantor – bra!

SONY DSCFärskpotatis med matjessill, senap, dill och gräslök

SONY DSCTorsk med ärtor, bönor, och mynta

SONY DSCFläsksida med persiljerötter, senap, persilja och lagerblad

SONY DSCKyckling med morötter, ingefära, thaibasilika och koriander

SONY DSC

Den sista rätten var en smördeg- och äppelpizza med fänkålsdill och citronmeliss

SONY DSCDetta fick jag ta med mig hem :) Jag vann en instagramtävling och fick då en kruka med planterade örter i, plus de fyra örter som alla som var där fick. Nu måste vi verkligen se till att läsa oss att använda detta i vår matlagning :)

SONY DSCJag och den eminente kocken för kvällen :)

Ett stort tack till alla inblandande, jag hade en supermysig kväll! ♥

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *