Flyttstädning Uppsala – frågor och svar

Vad ska man egentligen tänka på i samband med en flyttstädning? Varför måste jag genomföra en flyttstädning överhuvudtaget – och vad händer om jag struntar i den? Vi tänkte här titta närmare på flyttstädning i Uppsala och göra det genom att svara på några vanliga frågor om ämnet – enligt följande:

Hur noggrann ska en flyttstädning vara?

En flyttstädning ska vara extremt noggrant utförd. Allt ska egentligen städas och rengöras. Vilket innebär att exempelvis ugn och spis, kyl och frys, badrum, alla skåp och hyllor, väggar och golv och avlopp ska rengöras och städas. Till detta ska även en fönsterputsning utföras. Baserat på detta så får man också räkna med att det tar tid. Räkna åtminstone med en normalt arbetsdag innan du kan summera ihop din flyttstädning i Uppsala och anse den som slutförd.

Vad händer om jag struntar i en flyttstädning?

Att fuska med – eller helt strunta i – en flyttstädning i Uppsala kan innebära att du drabbas av ekonomiska krav från den som ska flytta in.

Kan jag slippa en flyttstädning?

En flyttstädning är – om ingenting annat sägs – obligatorisk. Man kan emellertid förhandla om den. Vill exempelvis köparen av din bostad ha en snabbare inflytt eller att du lämnar kvar exempelvis möbler och verktyg som du inte behöver så kan du definitivt använda detta som en förhandling för att slippa din flyttstädning i Uppsala.

Kan jag ta hjälp med en flyttstädning?

Ja, och det rekommenderas. Att anlita en städfirma är att välja det lugna, trygga och smidiga alternativet. Genom detta kan du lämna över nycklarna till de nya ägarna med gott samvete och själv fokusera på det viktigaste: att komma på plats i din nya bostad. Tänk även på att du kan använda Rut-avdraget och dra av 50% av arbetskostnaden!