Hjälp med mattvätt i Stockholm

Med en professionell mattvätt kan man rengöra en trist heltäckningsmatta. Men hur mycket kostar egentligen en mattvätt? Här är några tips för er i Stockholm.

De flesta heltäckningsmattor blir med tiden trista och smutsiga. Då kan det vara bra att känna till att det går att fräscha upp heltäckningsmattor med hjälp av en professionell mattvätt. Att låta tvätta och rengöra en heltäckningsmatta i stället för att byta ut den är betydligt bättre för miljön.

Är man dammallergiker kan det vara bra att regelbundet låta göra en mattvätt eftersom man också blir av med en hel del damm. Det finns företag som är experter på rengöring av textila golv och stoppade möbler. De vet även hur man får bort svårare fläckar av exempelvis kaffe och rött vin.

Så fungerar en professionell mattvätt

När man tvättar heltäckningsmattor professionellt använder man sig av en maskin som liknar en dammsugare men som sprutar ut varm ånga med ett högt tryck. På så vis tränger ångan också ordentligt in i fibern och rengör mattan på djupet. Vill man tvätta mattan i Stockholm ska man börja med att ta in offerter från några olika företag som är specialiserade på mattvätt.

Priset på mattvätt beräknas enligt golvytan och hur lång tid mattvätten beräknas ta. Fråga också vilka villkor som gäller och om du måste betala eller får rabatt om företaget inte lyckas få mattorna helt rena. Oftast lönar det sig att välja en mer erfaren aktör med lite större kunder som olika hotell och kontor.

Publicerat den
Kategoriserat som Städ