Vilka vi är

Vår ambition med den här sidan är att ge en tydligare bild av städning – ur alla tänkbara perspektiv. Hur städar du ett badrum? Hur putsar man fönster? Vilka saker inkluderas i en flyttstädning? Vad ska man tänka på när man rengör ett trägolv? Hur får man bort svartmögel från fogarna i duschen? Vi som skriver har arbetat som städare i hela våra yrkesliv och driver idag städföretag över hela Sverige. Vi vet allt om städning och det är den kunskapen som vi ska dela med oss av här.

Genom åren så har professionell städning bytt profil. Förr var detta exkluderat enbart till de rikaste. Få hade råd att välja hemstädning och dessutom fanns det en inställning i att man var lat om man inte städade sitt eget hem. Detta har luckrats upp. Idag så använder familjer från alla samhällsklasser hemstädning och detta som en följd av att Rut-avdraget infördes i Sverige. Genom detta kan man ta professionell hjälp med exempelvis hemstädning och få en skatterabatt motsvarande halva arbetskostnaden.

Städning har blivit prisvärt och det handlar sällan om lathet. Det handlar om brist på tid. Att de flesta användarna av Rut och hemstädning är vanliga barnfamiljer säger en del. Man saknar ofta tid och man har ett livspussel som kräver extrem planering för att få ihop. Genom hemstädning så köper man sig en lucka där man kan träna, umgås, vara med barnen eller träffa bekanta. Hemstädning blir en livlina. Men, det gäller även att hitta rätt företag för denna tjänst. Det ska vi gå igenom här.

Vi kommer även att titta närmare på annan städning. Flyttstädning, kontorsstädning, byggstädning, trappstädning, städning av offentliga lokaler och exempelvis städning med rena husmorsknep. Kort sagt: det här är en sida som kommer att visa dig allt om städning. Välkommen!