Hyr in en städfirma och låt dem sköta flyttstädningen

En flyttstädning är omfattande och tar många timmar att utföra. Är man osäker på vad som krävs och hur en flyttstädning går till är det bättre att anlita en professionell städfirma. 

Tack vare rut-avdraget behöver det inte vara särskilt dyrt att hyra in en städfirma och låta dem sköta flyttstädningen. Då slipper man oroa sig för att eventuellt få underkänt på städningen och man kan istället lägga tiden på att packa upp och komma i ordning i den nya bostaden. 

Men det gäller att vara ute i god tid om man vill ha bra och prisvärd flyttstädning. Detta eftersom de bästa städföretagen snabbt blir uppbokade och städfirman också behöver tid på sig för att göra ett bra jobb. 

Flyttstädning med ”nöjd kund” garanti

Innan man bokar flyttstädning kan det vara bra att jämföra priser och villkor mellan några olika städföretag. Att också titta på referenser kan vara bra, eller fråga någon i bekantskapskretsen om de har en bra städfirma att rekommendera. Det händer att även städföretag få underkänt på flyttstädningen och därför är det viktigt att välja en aktör som erbjuder garanti på sin städning, och som snabbt åtgärdar eventuella anmärkningar. 

Man ska också välja ett städföretag som har kollektivavtal och ordentliga försäkringar. Det är en bra säkerhet och ett tydligt tecken på en seriös städfirma. Men det indikerar även att de har utbildad personal som vet hur man rengör känsliga material. Fast skulle något ändå gå sönder vid städningen, täcker städföretagets försäkring detta.