Packa priolådan vid flytt | Nödvändigheter för de första dagarna

Vi hjälper dig packa priolådan med det som du och din familj behöver de första dagarna i ert nya boende. Planera för en smidig flytt. Läs mer!

Packa priolådan vid flytt

Att flytta och packa är ett stort företag, det är mycket att tänka på. Något som många glömmer är att packa en priolåda med allt det där som du och din familj kommer behöva den första veckan medan ni packar upp hela ert bohag.

Packa varsin resväska innan ni packar priolådan

Det blir en väldigt stor låda om ni är en familj på mer än två personer och skall packa en priolåda med allt som ni behöver veckan efter ni flyttat. Därför är det bäst om alla packar varsin resväska med just det som den personen behöver. Det kan vara smink, kläder, jobb- eller skoldator, hörlurar, skolböcker, läsglasögon och annat som ni behöver och inte kan vara utan. När ni packat era egna nödvändigheter så packar ni den gemensamma lådan.

Tvål, schampo och handduk

Dessa tre kommer du vilja och behöva använda på stört när ni kommit till ert nya boende. Man blir skitig och svettig av att bära flyttkartonger, det är skönt att få ta en dusch och tvätta av sig flytt dammet. Du kan minska risken att flytande vätskor läcker genom att skruva bort korken och spänna en bit plastfolie över öppningen innan du skruvar på korken igen.

Täcke, kuddar och sängkläder

Flyttdagen kommer vara en pärs, även om du varit duktig och planerat allt i förväg. Efter duschen är chansen stor att du kommer vilja lägga dig ner och sova på direkten. Då är det bra om du har Täcke, kudde och sängkläder nära till hands. Bädda ner dig, du förtjänar en god natts sömn i ditt nya boende!

Havregryn, salt och smör

Godmorgon! Förhoppningsvis har du flyttat på en helg så att du har lite tid att packa upp innan du skall tillbaka till jobbet eller skolan. Även om du inte har så mycket prylar så kommer det ta ett tag att få ordning i ditt nya hem. Nu är du troligtvis hungrig. Man kommer långt med havregryn, salt, smör och vattnet i kranen. Är du en sådan person som inte fungerar utan koffein föreslår jag att du packar ner lite kaffe och kaffefilter samt markerar noggrant var du packat ner din kaffebryggare för att undvika ytterligare kaos.

Kastruller, porslin, glas och bestick

Du kommer behöva något att laga mat i, äta på, äta med och dricka ur. Packa ner det i priolådan så det finns nära till hands. Det som är ömtåligt kan med fördel packas i i handdukar eller sängkläder.

Diskmedel

Tyvärr kommer du antagligen behöva städa upp efter dig även här i ditt nya hem. Flyttstädning i Göteborg finns via prisvärd flytthjälp så vi hoppas du iallafall lejde bort den innan du flyttade.

När du ätit upp är det dags att diska av. Även om du har diskmaskin på ditt nya ställe så är det praktiskt att ha diskmedel då man kanske inte hinner packa upp hela arsenalen av tallrikar, bestick och glas innan det är dags att äta igen.