När stanken låser in dig i ditt hem

Om det är smutsigt eller luktar illa i ett trapphus påverkar det alla som bor i huset. Att du ska behöva konfronteras med stank och smuts när du bara ska till och från din lägenhet är inte okej.

När du öppnar dörren till trapphuset från din lägenhet väller stanken upp i ansiktet som om någon dragit en rutten soppåse över huvudet på dig. Med handen över näsa och mun i ett försök att undvika odören springer du ned för trapporna och trycker upp porten för att befrias från stanken och andas ut i frisk luft. Det är dagen efter Valborgsmässoafton. Längst ned i trappan ligger en stor spya från gårdagskvällen. Någon som troligtvis druckit för mycket men inte hunnit ut innan den inneboende vätskan bubblade upp och istället hamnade på golvet i trapphuset. Som troligtvis skämdes för mycket för göra det rätta och stanna kvar och torka upp utan istället flydde därifrån innan någon upptäckt vad hen gjort.

Håll dig inomhus

Troligtvis tillhör spyan någon som var på besök i bostadshuset. Annars är det orimligt att den inte torkades upp. Dagen efter Valborg är en röd dag. Då står allt stilla. Det är först när ni väntat en dag till som ni skulle kunna värva in trappstädning från någon städfirma. Det kommer bli en mycket lång dag. En dag som ni troligtvis får hålla er i lägenheten. Allt för att undvika att behöva gå ut i trapphuset och råka insupa ett andetag av den kräkfyllda luften. Läs mer om trappstädning på denna sida: stockholmtrappstädning.se