Städning i Stockholm – Det är inte längre pinsamt att ta hjälp

Att anlita en städfirma är idag en självklarhet för många hushåll i Stockholm. Både för hemstädning, flyttstädning, storstädning och fönsterputsning. Men hur väljer man bäst städfirma?

För några år sedan var det nästan lite pinsamt att ta hjälp med städningen och det var något som man helst inte talade högt om. Men sedan RUT-avdraget infördes har detta förändrats och idag är det många som tar hjälp med städningen. Vissa får regelbunden städhjälp och andra lite då och då. Detta för att helt enkelt få lite andrum i vardagen och få extra tid till annat, som exempelvis familj, vänner eller helt enkelt lite mer egentid. Dessutom är en städfirma proffs på att göra rent, men lämnar ändå garanti på sin städning. Detta kan kännas extra bra vid en flyttstädning där kraven är högt satta och där man ibland kan få anmärkningar.

Hur vet man om städfirman är seriös?

Det finns gott om städfirmor att välja mellan i Stockholm, men det är tyvärr inte alla som är seriösa eller bra. Ofta är det de företag som erbjuder städning till ett väldigt lågt pris som man ska undvika, då de sällan har försäkringar eller betalar sin anställda avtalsenlig lön. Ta därför in offerter från några olika städföretag och jämför priserna. Det kan vara bra att också be om referenser från tidigare uppdragsgivare, och att kontakta dessa och ställa frågor. Att också fråga vänner, familj eller kollegor om de kan rekommendera någon, är ett annat sätt att hitta en pålitlig städfirma på. Läs mer om städning på denna sida: städningstockholm.net